הומור תחת השלטון הנאצי (לנוער)
הזמנת הרצאה
פירוש המילה "הומור" מיוונית "נוזל". חיים. מצד שני המילה "holocaust" מיוונית פירושה "שרוף לחלוטין". כמה שזה יישמע מוזר גם בתקופת השואה היה הומור. לא מהסוג של שמחה אלא מהצורך להתמודד.
 
כאשר האדמה חרבה ומבוקעת מעט מים יפיחו בה חיים גם אם לרגע. עוד שביב תקווה. היהודים ציירו בהיחבא קריקטורות. ספרו בדיחות כשהיו במחראות. הופיעו בהצגות במחנה טרזין בצ'כיה ועשו כל שיכלו להרים את המורל. כאשר לא היה מזון חומרי, חיפשו מזור רוחני ואת זה עשו בעזרת ההומור לסוגיו השונים. בין היתר אספר על יהודים ששמרו בין היתר כתבים ובהם תכנים הומוריסטים בכדי חלב וקברו אותם תחת האדמה למען הדורות הבאים.
 
בהרצאתי זו אדבר גם על מאפייניו של שלטון פשיסטי. אחד מהם הוא פחד מההומור. הומור כלי ביקורתי. השלטון הנאצי פחד מביקורת. ביקורת מבחינתו היה כסרטן ממאיר בגופו. לכן המשטר עשה מאמצים גדולים כדי למחוק כל שביב ביקורת גם מבית. אנשים סיכנו את צווארם מפני שספרו בדיחות על היטלר ומשטרו. בהרצאתי אביא דוגמאות של אנשים ארים.
 
גרמנים מן השורה שאבדו את ראשם רק מפני שסיפרו בדיחה. ההרצאה מבוססת על שני ספרים בנושא הומור בשואה. הספר הראשון "מבעד לדמעות" שערך איתמר לווין והשני "ללא הומור היינו מתאבדים של ד"ר חיה אוסטרובר. הספרים מביאים עדויות של הומור בגטאות, מחנות הריכוז וההשמדה. עדויות של ניצולים שאומרים שללא הומור היו מתאבדים.  
 

קבוצות גיל:
כיתות י- יב.
מתאים ל:
נוער היוצא למחנה ההשמדה אושוויץ , פולין
גודל קבוצה:
עד 200 תלמידים
מחיר: ₪ 2200
למחיר מיוחד צרו קשר